Prohászka Béla

Üdvözöllek a Gasztrojáraton!

A játék során segítek Neked megfőzni a Kárpát-medence hagyományos ételeit, megismerjük a jellegzetes konyhai technológiákat, a kellemes fűszereket és az alapanyagokat. Én édesanyám kitűnő, ízletes főztje miatt választottam ezt a hivatást, remélem, most Te is kedvet kapsz tőlem, hogy játszva megfőzd Magyarországot! Tanuló éveimet a gyulai Park Hotelben kezdtem, majd 2011-ben a Gödöllői Egyetem idegenforgalmi és turizmus szakán szereztem diplomát. Olyan nagy múltú helyeken dolgozhattam, mint a Mátyás Pince, a Százéves Étterem, a Fesztivál Étterem, a Központi Hidegkonyha és az Átrium Hyatt. 2012-től a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke, 2019 januárjától a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendezvényszervezője vagyok.

Amikor a Nemzeti Művelődési Intézet a Komatál Programot meghirdette, egyik feladatom az lett, hogy a gyönyörű komatálakba komponáljak ételeket, azokban jelenítsem meg a fogásokat. Majd a gasztronómia, a helyi hagyományos ízvilág népszerűsítése, a lokális értékek bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet 2020 tavaszán debütáló Gasztrobuszát, amelyhez örömmel csatlakoztam. Minden ilyen hétvégi esemény komplex programot kínál, amiben a kultúra és gasztronómia újra együtt van jelen. A Gasztrobusz állomásain személyesein is megismerkedhetünk! Várlak szeretettel.

EREDMÉNYEK, DÍJAK

  • 1990-1994 Gyula Park Hotel-konyhafőnök, Szlovákiában, Szerbiában, Lengyelországban ételbemutatók prezentálása magyar specialitásokkal
  • 1994-1998 Gyula Aranysas Étterem-ügyvezető igazgató
  • 1998-2004 Gyula HUNGUEST Hotels-executive chef, 33 szálloda konyha chefjeinek trénere
  • 1988 Miskolc3 aranyérem, „Szakácsművészeti kategóra” különdíj
  • 1998 Luxemburgi Világbajnokság- csapatban bronzérem, egyéniben diploma
  • 1998 Hunguest Service Kupa- 2. helyezés csapatban
  • 1998-1999 „Nagyszakácsi Királyi Szakácsverseny-„Vadételek királyi szakácsa” cím
  • 2000 Bazel Európa bajnokság-Hunguest Hotel csapatkapitány, ezüstérem
  • 2000 Erfurt Szakácsolimpia- egyéniben bronzérem
  • 2000. december 16. Mesterszakácsi cím adományozása
  • 2001 Thaiföld- Budapest étterem üzletvezető helyettes, konyhafőnök
  • 2001 „Thaiföldi Országos Gasztronómiai Verseny” csapatban aranyérem
  • 2001 Tokió-magyar étterem tervezése, kialakítása
  • 2002 Budapest„Szakácsművészeti verseny”3 aranyérem, összetett versenyben I. helyezés
  • 2004-től vendéglátó vállalkozó
  • 2008 Németország, Erfurt egyéni aranyérem
  • 2009-2011 Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke
  • 2010-ben Chille „Gasztronómiai Világkiállítás”-magyar alapanyagokat bemutatása
  • 2010- től az országos kiterjesztésű Menza Minta=Mintamenza Program szakmai vezető
  • 2012-től Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége (MNHSZ)-alelnök
  • 2012 Complete-Food Kft.-ügyvezető igazgató
  • 2014 Chicago „Nemzetközi Vásár”-magyar gasztronómiai pavilon vezetőjeként magyar értékek és hungarikumok bemutatása
  • 2016. március-a közétkeztetés területén országos tisztiorvosi megbízott
  • 2017-2018 Milánó, Kézműves Vásár – gasztronómiai pavilon vezetője
  • 2017-2018 Berlin, Grüne Woche - gasztronómiai pavilon vezetője
  • 2016-tól Pekingi Magyar Nagykövetség és Pekingi Magyar Kulturális Intézet által szervezett gasztronómiai rendezvények szakmai irányítója
  • 2019. januártól a Békéscsabai Szakképzési Centrum rendezvényszervezője

Gasztrobusz

HAGYOMÁNY, ÉRTÉK, KÖZÖSSÉG – TELEPÜLÉSRŐL TELEPÜLÉSRE – NÉGY KERÉKEN

A gasztronómia, a helyi hagyományos ízvilág innovatív népszerűsítése, a lokális értékek és közösségek újszerű bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet 2020 tavaszán debütáló Gasztrobuszát.

Bővebben
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások