Hungarikum ételek, italok, hozzávalók
A hungarikum gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.
Karcagi birkapörkölt
Bajai halászlé
Tiszai halászlé
Gulyásleves
Dobostorta
Kürtőskalács
Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász
Gyulai kolbász és Gyulai páros kolbász
Debreceni páros kolbász
Hízott libából előállított termékek
PICK téliszalámi
HERZ Classic téliszalámi
Gundel örökség: Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel Étterem
Magyar akácméz
Makói hagyma
Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény
Szegedi fűszerpaprika-őrlemény
Piros Arany és Erős Pista
Magyar szürke szarvasmarha
Pálinka
Törkölypálinka
Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú
Szikvíz
Fröccs
UNICUM keserűlikőr
TÖRLEY pezsgő
Egri Bikavér
A Gasztrojárat játék során megismerjük Magyarország turisztikai régióit (Észak-Magyarország, Tisza-tó, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Budapest−Közép-Duna-vidék, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Balaton),
azokon belül összegyűjtve a földrajzi nevekkel ellátott hagyományos fogásokat,
illetve híres emberek, történelmi személyek kedvenc ételeit is megfőzzük,
de a hagyományokhoz, ünnepnapokhoz kapcsolódóan is vannak étellistáink.