Hungarikum ételek, italok, hozzávalók

A hungarikum gyűjtőfogalom, amely egységes osztályozási, besorolási és nyilvántartási rendszerben olyan megkülönböztetésre, kiemelésre méltó értéket jelöl, amely a magyarságra jellemző tulajdonságával, egyediségével, különlegességével és minőségével a magyarság csúcsteljesítménye.

Karcagi birkapörkölt

Bajai halászlé

Tiszai halászlé

Gulyásleves

Dobostorta

Kürtőskalács

Csabai kolbász és Csabai vastagkolbász

Gyulai kolbász és Gyulai páros kolbász

Debreceni páros kolbász

Hízott libából előállított termékek

PICK téliszalámi

HERZ Classic téliszalámi

Gundel örökség: Gundel Károly gasztronómiai és vendéglátóipari öröksége és a Gundel Étterem

Magyar akácméz

Makói hagyma

Kalocsai fűszerpaprika-őrlemény

Szegedi fűszerpaprika-őrlemény

Piros Arany és Erős Pista

Magyar szürke szarvasmarha

Pálinka

Törkölypálinka

Magyarországi Tokaji borvidéken előállított Tokaji aszú

Szikvíz

Fröccs

UNICUM keserűlikőr

TÖRLEY pezsgő

Egri Bikavér


A Gasztrojárat játék során megismerjük Magyarország turisztikai régióit (Észak-Magyarország, Tisza-tó, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Budapest−Közép-Duna-vidék, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Balaton),

azokon belül összegyűjtve a földrajzi nevekkel ellátott hagyományos fogásokat,

illetve híres emberek, történelmi személyek kedvenc ételeit is megfőzzük,

de a hagyományokhoz, ünnepnapokhoz kapcsolódóan is vannak étellistáink.


Tovább a receptekhez
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások