Zöldborsóleves
Lisztszórásos (staubolás) jelleggel készÃtjük el.
Hozzávalók
• 20 dkg zöldborsó• 10 dkg sárgarépa
• 10 dkg zöldség
• 5 dkg finomliszt (BL55)
• 5 dkg vaj
• petrezselyemzöld
• oreganó
• só
• borskeverék
• fürjtojás
Elkészítés
A felmelegÃtett vajba beleöntjük a zöldborsót, hozzáadjuk a kockára darabolt sárgarépát, a zöldséget, majd fűszerezzük. Ezután megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és finomliszttel.VÃzzel felengedjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, tovább ÃzesÃtjük. Készre fÅ‘zzük.
Tálaláskor kettévágott fÅ‘tt fürjtojással és oregánóval kÃnáljuk.