Zöldborsófőzelék sült sertésdióval
Hozzávalók
• 80 dkg sertésdió (a sertéscomb része)• 0,5 kg zsenge (vagy fagyasztott) zöldborsó
• 1 dl étolaj
• 10 dkg vaj
• 2 evőkanál finomliszt
• 6 dl tej
• só
• őrölt fehér bors
• petrezselyemzöld
• cukor
Elkészítés
A sertésdiót formázzuk, fűszerezzük. Forró olajon lepirÃtjuk, majd tepsibe helyezzük, ésétolajjal lefényezzük. Kevés vizet öntünk alá. ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben locsolgatva sütjük.
A vajat felmelegÃtjük, ráöntjük a zöldborsót, és megszórjuk finomra vágott
petrezselyemzölddel. ÃzesÃtjük.
Amikor már elég puha a zöldborsó, megszórjuk finomliszttel, és kicsit pirÃtjuk, majd hideg tejjel
felengedjük. Közepes lángon kiforraljuk.
Tálaláskor a főzelék mellé helyezzük a sült sertéshúst.
Séfünk tippje: A húst sütés után 10 percig pihentetjük.