Zöldborsófőzelék sült sertésdióval

Hozzávalók

• 80 dkg sertésdió (a sertéscomb része)
• 0,5 kg zsenge (vagy fagyasztott) zöldborsó
• 1 dl étolaj
• 10 dkg vaj
• 2 evőkanál finomliszt
• 6 dl tej
• só
• őrölt fehér bors
• petrezselyemzöld
• cukor

Elkészítés

A sertésdiót formázzuk, fűszerezzük. Forró olajon lepirítjuk, majd tepsibe helyezzük, és
étolajjal lefényezzük. Kevés vizet öntünk alá. Előmelegített sütőben locsolgatva sütjük.
A vajat felmelegítjük, ráöntjük a zöldborsót, és megszórjuk finomra vágott
petrezselyemzölddel. Ízesítjük.
Amikor már elég puha a zöldborsó, megszórjuk finomliszttel, és kicsit pirítjuk, majd hideg tejjel
felengedjük. Közepes lángon kiforraljuk.
Tálaláskor a főzelék mellé helyezzük a sült sertéshúst.

Séfünk tippje: A húst sütés után 10 percig pihentetjük.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások