Zalai betyárleves
Hozzávalók
• 50 dkg sertéscomb• 1 doboz gombakonzerv
• 5 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 2 TV-paprika
• 1 paradicsom
• 2 dl tejföl
• 2 tk fűszerpaprika
• 2 ek finomliszt
• 4 ek étolaj
• só
• 1 csokor kapor
Elkészítés
Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk az apróra vágott húst. ÃzesÃtjük, fűszerezzük. Felengedjük 3 dl vÃzzel, és félpuhára fÅ‘zzük.Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vÃzzel.
Amikor a hús megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.