Szegedi tejfölös lepény

Hozzávalók

A tésztához:
• 50 dkg liszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg porcukor
• 1 csomag sütőpor
• 3 tojás
A krémhez:
• 20 dkg finomliszt
• 10 dkg mazsola
• 5 dkg kristálycukor
• 5 dl tejföl
• 3 db tojás
• 1 citrom reszelt héja
• csipet só

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kikent tepsibe nyomkodjuk.
A krém hozzávalóit simára kikeverjük, és a tésztára öntjük. Megszórjuk mazsolával, és 170 fokra melegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások