Roséra sült kacsamell

Hozzávalók

• 2 db kacsamell
• 20 dkg alma
• 20 dkg körte
• 10 dkg zöld szőlő
• 10 dkg bordó szőlő
• 10 dkg zölddió
• 1 db gránátalma
• 1 ek kristálycukor
• oregánó

Elkészítés

A beirdalt kacsamellet felhevített serpenyőbe bőrével lefelé helyezzük és 6 percig sütjük.
Ezután 8-10 percig 180 fokos sütőbe tesszük, majd pihentetjük.
Elkészítjük a cukorkaramellt, amibe azután beletesszük a cikkekre darabolt almát, körtét – ezt
összepároljuk, majd a felezett szőlőket, a zölddiót, és hirtelen megpirítjuk.
Tálaláskor a karamellizált gyümölcsöket, a gránátalmát és a rosé kacsamellet egy tálra
helyezzük.

Séfünk tippje: A kacsamellet sütés előtt mézes vörösborban is pácolhatjuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások