Pogácsa

Sajtos, rögös túrós pogácsát sütünk, emellett alapvető konyhai eszközöket is bemutatunk.

Hozzávalók

• 50 dkg liszt
• 50 dkg túró
• 20 dkg sajt
• 1 tojás
• 25 dkg margarin
• 1 csomag sütőpor
• 1 kiskanál só
• a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt

Elkészítés

Az összes hozzávalóból egy jól kidolgozott tésztát készítünk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk és körülbelül 4 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle.
A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 15 perc alatt aranysárgára sütjük

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások