Pogácsa
Sajtos, rögös túrós pogácsát sütünk, emellett alapvető konyhai eszközöket is bemutatunk.
Hozzávalók
• 50 dkg liszt• 50 dkg túró
• 20 dkg sajt
• 1 tojás
• 25 dkg margarin
• 1 csomag sütőpor
• 1 kiskanál só
• a tetejére: 1 tojás, reszelt sajt
Elkészítés
Az összes hozzávalóból egy jól kidolgozott tésztát készÃtünk.Ujjnyi vastagra nyújtjuk és körülbelül 4 cm átmérÅ‘jű korongokat szúrunk ki belÅ‘le.
A tésztakorongokat sütÅ‘papÃrral bélelt tepsire helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük, és sajttal megszórjuk.
ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben 180 °C-on 15 perc alatt aranysárgára sütjük