Pisztráng − vele sült kerti zöldségekkel
Hozzávalók
• 4 db pisztráng (20-30 dkg darabonként)• 20 dkg citrom
• 1 fej fokhagyma
• 20 dkg koktélparadicsom
• 20 dkg csiperkegomba
• 20 dkg laskagomba
• 10 dkg vöröshagyma
• 1 csokor friss kakukkfű
• étolaj
• só, szÃnesbors-keverék
Elkészítés
A pisztrángot megpucoljuk, fűszerezzük, ÃzesÃtjük.Hasüregét cikkekre vágott citrommal, kakukkfűvel és fokhagymával töltjük, majd zsÃrpapÃrral
bélelt tepsire helyezzük. Középmeleg sütőben félig megsütjük.
Közben elÅ‘készÃtjük a köretet: cikkekre daraboljuk a vöröshagymát, a gombákat félbe vágjuk.
A félig sült hal mellé helyezzük őket a koktélparadicsommal, félbe vágott fokhagymával.
ÃzesÃtjük, olajjal meglocsoljuk, majd a sütÅ‘be visszahelyezve készre sütjük.
Séfünk tippje: A zöldségeket rusztikusan daraboljuk. Halételünkhöz fehérbort kÃnáljunk.