Mézzel fényezett lazac spárgás cukkiniraguval
Hozzávalók
• 80 dkg lazacfilé• 10 dkg vaj
• 20 dkg cukkini
• 10 dkg zöldspárga
• 40 dkg burgonya
• 10 dkg koktélparadicsom
• 20 dkg citrom
• olívaolaj
• só, grill fűszerkeverék
• paprikás bors fűszerkeverék
• akácméz
• friss oregánó
Elkészítés
A lazacot előkészítjük (megkapargatjuk).Olajozott, felhevített serpenyőben mindkét oldalát elősütjük, majd a bőrös felével a
serpenyőben lefelé a lazac húsát sózzuk, citromot és mézet csorgatunk rá.
Előmelegített sütőben készre sütjük.
Közben elkészítjük a zöldséges ragut: a feldarabolt zöldségeket vajon megpároljuk,
fűszerezzük.
Séfünk tippje: A lazacot nyugodtan süthetjük rozéra.