Meggyleves

Gyümölcslevesek sűrítése habarással; a hőkiegyenlítés fontossága.

Hozzávalók

• 40 dkg magozott meggybefőtt vagy magozott friss meggy
• 2 dl tejföl (20%)
• 2 dl főzőtejszín
• 10 dkg finomliszt (BL 55)
• 20 dkg vaníliafagylalt
• só
• kristálycukor
• egész fahéj
• egész szegfűszeg
• mentalevél

Elkészítés

A vizet a meggybefőtt levével feltesszük főni, ízesítjük. Elkészítjük a redukciót, mely 2 dl víz, egész fahéj és a szegfűszeg keveréke.
A meggybefőttet beleöntjük az alaplébe, és elkészítjük a tejfölös-tejszínes habarást. Ehhez keverőtálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a szitált lisztet, és a tejszínnel, illetve kevés hideg vízzel simára keverjük.
A habarást átszűrjük, majd a leves főzőlevéből hozzámerünk, azaz hőkiegyenlítést végzünk.
Tűzhelyünket takarékra tesszük, majd levesünkhöz hozzáadjuk a redukciót és a habarást.
Kiforraljuk, megkóstoljuk és ha elkészült, lehűtjük a levest.
Tálaláskor csészébe merjük és egy gombóc vaníliafagylaltot helyezünk rá. Mentalevéllel díszítjük.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások