Mákos duna-hullám szeletek
Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:• 35 dkg finomliszt
• 25 dkg vaj
• 25 dkg kristálycukor
• 25 dkg cukrozott darált mák
• 1 csomag vanÃliás cukor
• 5 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 üveg őszibarackbefőtt
A krémhez:
• 1 evőkanál étkezési zselatin
• 2,5 dl tejszÃn
• 20 dkg túró
• 5 dkg porcukor
• reszelt citromhéj
A mázhoz:
• 15 dkg tortabevonó csokoládé
• 1 evőkanál étolaj
A dÃszÃtéshez:
• tejszÃn
• 1-2 barack
Elkészítés
A tészta hozzávalóit - a mák kivételével - elektromos habverÅ‘vel habosra keverjük. A tepsit kibéleljük sütÅ‘papÃrral, és a tészta felét belesimÃtjuk. A másik feléhez hozzákeverjük a mákot, és a sárga tésztára simÃtjuk.A barackból félreteszünk a dÃszÃtéshez, a többit a tésztára rakjuk, és sütÅ‘ben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészÃtjük a krémet: a tejszÃnt keményre verjük, közben lassan adagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vÃzben feloldott zselatint és a túrót. Reszelt citromhéjjal ÃzesÃtjük. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és a hűtÅ‘be tesszük dermedni (kb. egy órányit).
A mázhoz vÃzgÅ‘z felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk bele.