Mézzel fényezett lazac spárgás cukkiniraguval
Hozzávalók
• 80 dkg lazacfilé• 10 dkg vaj
• 20 dkg cukkini
• 10 dkg zöldspárga
• 40 dkg burgonya
• 10 dkg koktélparadicsom
• 20 dkg citrom
• olÃvaolaj
• só, grill fűszerkeverék
• paprikás bors fűszerkeverék
• akácméz
• friss oregánó
Elkészítés
A lazacot elÅ‘készÃtjük (megkapargatjuk).Olajozott, felhevÃtett serpenyÅ‘ben mindkét oldalát elÅ‘sütjük, majd a bÅ‘rös felével a
serpenyőben lefelé a lazac húsát sózzuk, citromot és mézet csorgatunk rá.
ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘ben készre sütjük.
Közben elkészÃtjük a zöldséges ragut: a feldarabolt zöldségeket vajon megpároljuk,
fűszerezzük.
Séfünk tippje: A lazacot nyugodtan süthetjük rozéra.