Krumplipaprikás

Hozzávalók

• 1 kg burgonya
• 1 fej vöröshagyma
• 15 dkg szárazkolbász
• 4 ek étolaj
• 2 tk pirospaprika
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk és a hagymát is felaprítjuk. A kolbászt felkarikázzuk.
Forró olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd a tűzről lehúzva hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a burgonyát, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük egy kevés vízzel, de csak annyival, amennyi még éppen
nem lepi el.
Közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.
A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások