Krumplipaprikás
Hozzávalók
• 1 kg burgonya• 1 fej vöröshagyma
• 15 dkg szárazkolbász
• 4 ek étolaj
• 2 tk pirospaprika
• 2 gerezd fokhagyma
• só
• bors
Elkészítés
A burgonyát megtisztÃtjuk, felkockázzuk és a hagymát is felaprÃtjuk. A kolbászt felkarikázzuk.Forró olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd a tűzrÅ‘l lehúzva hozzákeverjük az Å‘rölt pirospaprikát. Hozzáadjuk a burgonyát, a kolbászkarikákat és a zúzott fokhagymát is. Ãzlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük egy kevés vÃzzel, de csak annyival, amennyi még éppen
nem lepi el.
Közepes lángon, fedÅ‘ alatt fÅ‘zzük, amÃg a burgonya teljesen megpuhul.