Kolbászos lecsó

Hozzávalók

• 10 dkg füstölt szalonna
• 20 dkg vöröshagyma
• 20 dkg TV-paprika
• 20 dkg paradicsom
• 20 dkg gyulai kolbász
• 4 tojás
• só
• őrölt fekete bors
• fűszerpaprika
• cukor

Elkészítés

A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk és kiolvasztjuk. A zsírjában cikkekre vágott
vöröshagymát pirítunk, és ráhelyezzük a karikákra szeletelt gyulai kolbászt.
A nagyobb darabokra vágott TV-paprikát hozzáadjuk a kolbászos, hagymás alaphoz. Ízesítjük,
fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk.
Amikor a paprika lepirult, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot. Levét elforraljuk.
A tojásokat felverjük, és beleöntjük a kolbászos lecsóba.

Séfünk tippje: A lecsót gazdagíthatjuk cukkinivel, padlizsánnal vagy gombával is.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások