Kolbászos lecsó
Hozzávalók
• 10 dkg füstölt szalonna• 20 dkg vöröshagyma
• 20 dkg TV-paprika
• 20 dkg paradicsom
• 20 dkg gyulai kolbász
• 4 tojás
• só
• őrölt fekete bors
• fűszerpaprika
• cukor
Elkészítés
A füstölt szalonnát apró kockákra daraboljuk és kiolvasztjuk. A zsÃrjában cikkekre vágottvöröshagymát pirÃtunk, és ráhelyezzük a karikákra szeletelt gyulai kolbászt.
A nagyobb darabokra vágott TV-paprikát hozzáadjuk a kolbászos, hagymás alaphoz. ÃzesÃtjük,
fűszerezzük, és fedővel letakarva pároljuk.
Amikor a paprika lepirult, hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot. Levét elforraljuk.
A tojásokat felverjük, és beleöntjük a kolbászos lecsóba.
Séfünk tippje: A lecsót gazdagÃthatjuk cukkinivel, padlizsánnal vagy gombával is.