Kapros kolbászos zöldbableves

A magyar konyha jellegzetességével, rántással sűrítjük.

Hozzávalók

• 40 dkg sárgahüvelyű zöldbab
• 10 dkg vöröshagyma
• 5 dkg fokhagyma
• 20 dkg hungarikum gyulai kolbász
• 10 dkg sertészsír
• 10 dkg finomliszt
• 2 dl tejföl (20%)
• hungarikum szegedi őrölt fűszerpaprika
• só
• kristálycukor
• színes borskeverék
• friss kapor

Elkészítés

Vízben feltesszük főni a sárgahüvelyű babot. Ízesítjük.
Elkészítjük a magyaros rántást: felhevített sertészsírban zsemleszínűre pirítjuk a finomlisztet, közben hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és vöröshagymát. A tűzhelyről levéve kissé hűlni hagyjuk, majd megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Ezután beleöntjük a tejföl 2/3 részét, és víz hozzáadásával kikeverjük (tejszín sűrűségűre).
A hungarikum gyulai kolbászt felkarikázzuk, kevés étolajon megsütjük, majd a zsiradékból kivéve félretesszük.
A megmaradt zsiradékban finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát és aprított kaprot fonnyasztunk, és ezt hozzáadjuk a leveshez.
Ezután besűrítjük a levest, megkóstoljuk, kiforraljuk, és végül belehelyezzük a sült kolbászkarikákat.
Tálaláskor tejföllel megöntözve, friss kaporral díszítve kínáljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások