Káposztás laska

Hozzávalók

A tésztához:
• 25 dkg margarin
• 70 dkg liszt
• 2 dl kefir vagy tejföl
• 1 csomag sütőpor
• 1-1,5 dl tej
• 1 evőkanál só
A töltelékhez:
• fél fej káposzta
• étolaj
• só, bors
Lekenéshez:
• 1 tojás

Elkészítés

A káposztát apróra szeleteljük, majd kevés olajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.
A puha margarint, a lisztet, a sütőport és a kefirt a sóval elkezdjük összegyúrni, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, amennyit gyúrás közben felvesz.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és kb. 15x10 cm-es négyszögekre vágjuk. A négyzetek közepére tesszük a káposztahalmokat, széleit ráhajtjuk és megfordítjuk, hogy alul legyen az összeillesztés.
Tetejét tojással megkenjük, és közepes, vagy alacsonyabb hőmérsékletű sütőben lassan sütjük.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások