Káposztás laska
Hozzávalók
A tésztához:• 25 dkg margarin
• 70 dkg liszt
• 2 dl kefir vagy tejföl
• 1 csomag sütőpor
• 1-1,5 dl tej
• 1 evőkanál só
A töltelékhez:
• fél fej káposzta
• étolaj
• só, bors
Lekenéshez:
• 1 tojás
Elkészítés
A káposztát apróra szeleteljük, majd kevés olajon megsütjük. Sózzuk, borsozzuk.A puha margarint, a lisztet, a sütőport és a kefirt a sóval elkezdjük összegyúrni, és annyi langyos tejet öntünk hozzá, amennyit gyúrás közben felvesz.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, és kb. 15x10 cm-es négyszögekre vágjuk. A négyzetek közepére tesszük a káposztahalmokat, széleit ráhajtjuk és megfordÃtjuk, hogy alul legyen az összeillesztés.
Tetejét tojással megkenjük, és közepes, vagy alacsonyabb hőmérsékletű sütőben lassan sütjük.