Fűszeres bakonyi betyár leves

Hozzávalók

• 50 dkg sertéscomb
• 40 dkg gomba
• 40 dkg sárgarépa
• 40 dkg vöröshagyma
• 30 dkg petrezselyemgyökér
• 20 dkg szalonna
• 10 dkg TV-paprika
• 10 dkg paradicsom
• 5 dl tejföl
• 2 ek finomliszt
• kapor
• őrölt fűszerpaprika
• só
• őrölt fekete bors

Elkészítés

A felkockázott szalonna zsírját bográcsban kisütjük, majd megpároljuk rajta a felaprított hagymát.
Hozzákeverjük a felkockázott húst. Megpirítjuk, majd félig megpároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, a vastag szeletekre vágott gombát, valamint a feldarabolt TV-paprikát és paradicsomot.
Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.
Tejfölös habarást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a felaprított kaprot, és besűrítjük vele a levest.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások