Búzagánica, avagy lisztes sterc
Egy szélesebb, mély lábasba beleszórjuk a lisztet, sózzuk, gyakran kevergetve jól átforrósítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen le a liszt. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz (a megadott vízmennyiség körülbelül annyi, de a liszttől is függ, keverés közben pótolhatjuk). Fakanállal jól összekeverjük, majd forró, olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdaljuk.
Hozzávalók
• 60 dkg finomliszt• só
• 6 dl víz
• 4 ek zsír
Elkészítés
Egy szélesebb, mély lábasba beleszórjuk a lisztet, sózzuk, gyakran kevergetve jól átforrósítjuk.Vigyázzunk, hogy ne égjen le a liszt.
Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz (a megadott vízmennyiség körülbelül annyi, de a liszttől is függ, keverés közben pótolhatjuk).
Fakanállal jól összekeverjük, majd forró, olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdaljuk.