Burgonyafőzelék

Hozzávalók

• 80 dkg burgonya
• 4 dkg zsír
• 2 evőkanál finomliszt
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2 db babérlevél
• 1 evőkanál ecet
• cukor
• só
• őrölt fekete bors
• 1 dl tejföl

Elkészítés

A burgonyát megtisztítjuk, karikára, vagy kockára vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi,
a babérlevéllel együtt puhára főzzük.
A zsírból és lisztből zsemleszínűre pirított rántást készítünk. Mikor a rántás még világos,
beletesszük az apróra vágott hagymát, együtt pirítjuk, közben folyamatosan keverjük, nehogy
leégjen. Majd egy kevés vízzel és a főtt burgonya levével felengedjük, a tejföllel együtt a
burgonyára öntjük.
Ízesítjük ecettel, cukorral, őrölt borssal, és felforraljuk.

Séfünk tippje: Tálaláskor pirított burgonyakarikával díszítjük

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások