Burgonyafőzelék
Hozzávalók
• 80 dkg burgonya• 4 dkg zsÃr
• 2 evőkanál finomliszt
• 1 kisebb fej vöröshagyma
• 2 db babérlevél
• 1 evőkanál ecet
• cukor
• só
• őrölt fekete bors
• 1 dl tejföl
Elkészítés
A burgonyát megtisztÃtjuk, karikára, vagy kockára vágjuk, és annyi sós vÃzben, amennyi ellepi,a babérlevéllel együtt puhára fÅ‘zzük.
A zsÃrból és lisztbÅ‘l zsemleszÃnűre pirÃtott rántást készÃtünk. Mikor a rántás még világos,
beletesszük az apróra vágott hagymát, együtt pirÃtjuk, közben folyamatosan keverjük, nehogy
leégjen. Majd egy kevés vÃzzel és a fÅ‘tt burgonya levével felengedjük, a tejföllel együtt a
burgonyára öntjük.
ÃzesÃtjük ecettel, cukorral, Å‘rölt borssal, és felforraljuk.
Séfünk tippje: Tálaláskor pirÃtott burgonyakarikával dÃszÃtjük