Édesburgonya-leves

Ezt a levesünket önmagával sűrítjük, majd legírozzuk, montírozzuk.

Hozzávalók

4 személyre:
• 40 dkg édesburgonya
• 4 dl főzőtejszín
• 5 dkg vöröshagyma
• só
• színesbors-keverék
• őrölt szerecsendió
• kakukkfű
• 1 db tojás
• 1 dl főzőtejszín
• 5 dkg vaj

Sajtroppancshoz:
• 5 dkg füstölt trappista sajt
• 5 dkg eidami sajt
• 5 dkg gouda sajt
• hántolt napraforgó mag
• hántolt tökmag
• színesbors-keverék

Elkészítés

A feldarabolt édesburgonyát hideg vízben feltesszük főni, ízesítjük, majd hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát.
Elkészítjük a sajtroppancsot: felmelegített serpenyőbe szórjuk a reszelt sajtot, amit megszórunk magvakkal és borssal. Ha megsült, papír kéztörlőre helyezzük.
A leveshez hozzáadjuk az őrölt szerecsendiót.
Mikor készre főtt az édesburgonya, botmixerrel krémesítjük, és tejszín hozzáadásával felengedjük (leves sűrűségűre), majd kiforraljuk.
Forralás után a tűzről levesszük és legírozzuk, montírozzuk. (Legírozás: a tojássárgáját tejszínnel elkeverjük; montírozás: a leves tetejére vajdarabkákat helyezünk.)
Tálaláskor a levest csészébe szedjük, és friss kakukkfűvel, illetve a sajtroppanccsal együtt tálaljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások