Pandúrleves
Hozzávalók
• 60 dkg malacköröm• 10 dkg vöröshagyma
• 2 citrom
• szemes bors
• 5 dkg zsÃr
• fűszerpaprika
• kakukkfű
• kockatészta
Elkészítés
A körmöket alaposan megtisztÃtjuk, apró darabokra vágjuk, és bÅ‘ vÃzben sóval, borssal, apróra vágott hagymával megfÅ‘zzük. Beletesszük a 2 citrom levét, egyiknek a héját is belereszeljük.Ha a körmök megfÅ‘ttek, a levét leszűrjük és hűlni hagyjuk.
Közben rántást készÃtünk, feleresztjük a leszűrt lével, beletesszük a fűszerpaprikát, és a kakukkfüvet.
A kockatésztát lepirÃtjuk, és amikor már forr a leves, hozzáadjuk. Ha megfÅ‘tt, visszatesszük a körmöket, majd tálaljuk.