Lengyeles kelkáposzta-főzelék

Hozzávalók

• 80 dkg kelkáposzta
• 15 dkg reszelt sajt
• 2 dl tejföl
• 1 dl tejszín
• 6 dkg vaj
• 3 dkg zsemlemorzsa
• majoranna, őrölt, és egész köménymag
• fekete és fehér bors

Elkészítés

A kelkáposztát megtisztítjuk, és egészben, sós, fűszeres vízben majdnem puhára főzzük.
A főzőléből kivéve leveleire szedjük.
Egy tepsit kikenünk 3 dkg vajjal, 2-3 kellevelet leteszünk az aljára, és megszórjuk reszelt sajttal.
Majd folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére káposztalevél
kerüljön.
A tejfölt kikeverjük a tejszínnel, és a kelkáposzta tetejére öntjük. Megszórjuk zsemlemorzsával
és a maradék reszelt sajttal. A maradék vajat rámorzsoljuk a tetejére, és középmeleg sütőben
kb. 20 percig sütjük.

Séfünk tippje: Érdemes többféle sajtot használni. A füstölt sajt és a parmezán kitűnő ízt
kölcsönöz az ételnek.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások