Zöldborsóleves

Lisztszórásos (staubolás) jelleggel készítjük el.

Hozzávalók

• 20 dkg zöldborsó
• 10 dkg sárgarépa
• 10 dkg zöldség
• 5 dkg finomliszt (BL55)
• 5 dkg vaj
• petrezselyemzöld
• oreganó
• só
• borskeverék
• fürjtojás

Elkészítés

A felmelegített vajba beleöntjük a zöldborsót, hozzáadjuk a kockára darabolt sárgarépát, a zöldséget, majd fűszerezzük. Ezután megszórjuk vágott petrezselyemzölddel és finomliszttel.
Vízzel felengedjük, megkóstoljuk, és ha szükséges, tovább ízesítjük. Készre főzzük.
Tálaláskor kettévágott főtt fürjtojással és oregánóval kínáljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások