Búzagánica, avagy lisztes sterc

Egy szélesebb, mély lábasba beleszórjuk a lisztet, sózzuk, gyakran kevergetve jól átforrósítjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen le a liszt. Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz (a megadott vízmennyiség körülbelül annyi, de a liszttől is függ, keverés közben pótolhatjuk). Fakanállal jól összekeverjük, majd forró, olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdaljuk.

Hozzávalók

• 60 dkg finomliszt
• só
• 6 dl víz
• 4 ek zsír

Elkészítés

Egy szélesebb, mély lábasba beleszórjuk a lisztet, sózzuk, gyakran kevergetve jól átforrósítjuk.
Vigyázzunk, hogy ne égjen le a liszt.
Annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje, vagyis amennyit felvesz (a megadott vízmennyiség körülbelül annyi, de a liszttől is függ, keverés közben pótolhatjuk).
Fakanállal jól összekeverjük, majd forró, olvasztott zsírral leöntjük, és egy kanállal kisebb darabokra vagdaljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások