Fűszeres bakonyi betyár leves
Hozzávalók
• 50 dkg sertéscomb• 40 dkg gomba
• 40 dkg sárgarépa
• 40 dkg vöröshagyma
• 30 dkg petrezselyemgyökér
• 20 dkg szalonna
• 10 dkg TV-paprika
• 10 dkg paradicsom
• 5 dl tejföl
• 2 ek finomliszt
• kapor
• őrölt fűszerpaprika
• só
• őrölt fekete bors
Elkészítés
A felkockázott szalonna zsírját bográcsban kisütjük, majd megpároljuk rajta a felaprított hagymát.Hozzákeverjük a felkockázott húst. Megpirítjuk, majd félig megpároljuk.
Ezután hozzáadjuk a felkarikázott répát és petrezselyemgyökeret, a vastag szeletekre vágott gombát, valamint a feldarabolt TV-paprikát és paradicsomot.
Megszórjuk az őrölt fűszerpaprikával, és felöntjük vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, és készre főzzük.
Tejfölös habarást készítünk, amelyhez hozzáadjuk a felaprított kaprot, és besűrítjük vele a levest.