Paprikás lisztben sült keszeg

Hozzávalók

• 4 keszeg
• só
• bors
• 1 citrom
• 1 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
• 1 ek kukoricadara
• 1 tk őrölt paprika
• olaj

Elkészítés

A halat egy vágódeszkára tesszük és késsel kb. 3 mm-ként bevagdossuk, azaz irdaljuk.
A beirdalt halakat egy fél citrom levével meglocsoljuk, néhány percig állni hagyjuk. Majd papírtörlőre tesszük, és szárazra töröljük. Sózzuk, borsozzuk.
A lisztet, a búzadarát és a paprikát összekeverjük, és bepanírozzuk vele a halakat.
Forró olajban pirosra sütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások