Mákos duna-hullám szeletek

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához:
• 35 dkg finomliszt
• 25 dkg vaj
• 25 dkg kristálycukor
• 25 dkg cukrozott darált mák
• 1 csomag vaníliás cukor
• 5 tojás
• 1 csomag sütőpor
• 1 üveg őszibarackbefőtt
A krémhez:
• 1 evőkanál étkezési zselatin
• 2,5 dl tejszín
• 20 dkg túró
• 5 dkg porcukor
• reszelt citromhéj
A mázhoz:
• 15 dkg tortabevonó csokoládé
• 1 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
• tejszín
• 1-2 barack

Elkészítés

A tészta hozzávalóit - a mák kivételével - elektromos habverővel habosra keverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, és a tészta felét belesimítjuk. A másik feléhez hozzákeverjük a mákot, és a sárga tésztára simítjuk.
A barackból félreteszünk a díszítéshez, a többit a tésztára rakjuk, és sütőben megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet: a tejszínt keményre verjük, közben lassan adagoljuk a cukrot, hozzáadjuk az 1 dl vízben feloldott zselatint és a túrót. Reszelt citromhéjjal ízesítjük. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, és a hűtőbe tesszük dermedni (kb. egy órányit).
A mázhoz vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az étolajjal, és a tésztára kenjük. Villával hullámokat húzunk bele.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások