Slambuc (öhöm)

Hozzávalók

• 30 dkg zsírszalonna
• 20 dkg húsos füstölt szalonna
• 3 kg újburgonya
• 3 csomag lebbencstészta
• só

Elkészítés

Felkockázzuk a kétféle szalonnát, majd kisütjük a zsírjukat. Hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, és pár percig sütjük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Ízlés szerint sózzuk.
Ha megfőtt, kétujjnyi vizet öntünk rá, és beleszórjuk a kisebb darabokra tört tésztát. Csak akkor keverjük meg, amikor a tészta már majdnem teljesen megpuhult, majd készre főzzük.
Ha kell, öntünk alá még egy kevés vizet.
Tejföllel kínáljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások