Pisztráng − vele sült kerti zöldségekkel

Hozzávalók

• 4 db pisztráng (20-30 dkg darabonként)
• 20 dkg citrom
• 1 fej fokhagyma
• 20 dkg koktélparadicsom
• 20 dkg csiperkegomba
• 20 dkg laskagomba
• 10 dkg vöröshagyma
• 1 csokor friss kakukkfű
• étolaj
• só, színesbors-keverék

Elkészítés

A pisztrángot megpucoljuk, fűszerezzük, ízesítjük.
Hasüregét cikkekre vágott citrommal, kakukkfűvel és fokhagymával töltjük, majd zsírpapírral
bélelt tepsire helyezzük. Középmeleg sütőben félig megsütjük.
Közben előkészítjük a köretet: cikkekre daraboljuk a vöröshagymát, a gombákat félbe vágjuk.
A félig sült hal mellé helyezzük őket a koktélparadicsommal, félbe vágott fokhagymával.
Ízesítjük, olajjal meglocsoljuk, majd a sütőbe visszahelyezve készre sütjük.

Séfünk tippje: A zöldségeket rusztikusan daraboljuk. Halételünkhöz fehérbort kínáljunk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások