Balatoni süllő

Hozzávalók

• 4 db süllő (20-30 dkg-osak)
• 0,5 liter étolaj
• 20 dkg citrom
• 10 dkg finomliszt
• 2 dkg hungarikum fűszerpaprika
• só, őrölt feketebors

A petrezselymes burgonyához:
• 80 dkg burgonya
• 1 csokor petrezselyem

Elkészítés

A süllőt egészben hagyjuk, megtisztítjuk, beirdaljuk és fűszerezzük. 1 órát állni hagyjuk.
Pihentetés után a halat megtörjük a farok- és a nyakrésznél, azaz félhold alakúra hajlítjuk. A
szájába kockára vágott burgonyát teszünk.
Paprikás lisztben megforgatjuk.
Felhevített olajban ropogósra sütjük. A hal szájába a burgonyakocka helyére díszítésként
citromcikket teszünk.
Séfünk tippje: Petrezselymes burgonyával kínáljuk.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások