Zalai betyárleves

Hozzávalók

• 50 dkg sertéscomb
• 1 doboz gombakonzerv
• 5 dkg füstölt szalonna
• 1 fej vöröshagyma
• 2 TV-paprika
• 1 paradicsom
• 2 dl tejföl
• 2 tk fűszerpaprika
• 2 ek finomliszt
• 4 ek étolaj
• só
• 1 csokor kapor

Elkészítés

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával és hozzáadjuk az apróra vágott húst. Ízesítjük, fűszerezzük. Felengedjük 3 dl vízzel, és félpuhára főzzük.
Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.
Amikor a hús megpuhult, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

Tovább A Szakkör weboldalra

A weboldalon sütiket (cookie) használunk a biztonságos böngészés és jobb felhasználói élmény biztosításához. Az oldal igénybevételével elfogadod a cookie-k használatát. Az Adatkezelési tájékoztató elolvasása.
Elfogadom
Beállítások